Rakott körtés-krumplis
2008.03.18. 18:46 pomme-pomme
Rakott körtés-krumplis
(Ez egy bő kétszemélyes adag)
3 közepes krumpli
egy nagy körte (kb. 30 dkg)
10 dkg rokfort (ha ez valamiért nincs, helyettesíthető más penészes sajttal, minél kékebb-zöldebb és szagosabb, annál jobb)
2 dl tej
2 tojássárgája
1 tk. keményítő
3-4 szelet hajszálvékonyra vágott húsos szalonna, magyar nevén bacon (Vegetáriánus változatban ez elhagyható, akkor kicsit jobban kell sózni az ételt.)
só, bors
A krumplit és a körtét meghámoztam, és vékony (ez különösen a krumpli esetén fontos!) szeletekre vágtam, és váltakozva egy kivajazott tűzálló tálba tettem. Egy tálkában összekevertem a tejet, a tojássárgáját, a sajtot, a keményítőt, a sót és a borsot, és ráöntöttem a krumplira.
Tapasztalataim szerint mivel a rokfort elég darabos, ezért hajlamos megállni az étel tetején. Erre két megoldás van: 1) A sajt egy részét vagy egészét a körte-krumpli rétegek közé szórom, vagy 2) a sajtot kicsit megolvasztom, és így egyenletesen el lehet keverni a tejes keverékben.
Ezután a tálat 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöm. A bacont (ha van) 25 perc után fektetjük a rakott krumpli közepére.
Szólj hozzá!
Címkék: körte krumpli egytálétel rakott vegetáriánus chefkoch.de
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.