Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Gótikus paprikák erén
számold a magvakat

Tudd ki félbevágott
hagymáknak titkait
melyek keringnek
szűkülő körökben

Kibontva
minden levelet
keresd saláták
porcelán szívét

/Lackfi János: Tudd ki/

Friss topikok

  • pomme-pomme: @avissi: Igen, sokan keveredtek ide a gasztro.blog.hu-ról, kár, hogy megszűnt. :( Igyekszem a tov... (2012.05.17. 13:14) Cukkinifőzelék
  • Hobbychef: Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 22:52) Áldott ünnepeket!
  • pomme-pomme: @tika: De jó, én sem találkoztam a családon kívül sehol ezzel a recepttel. Tika, hova valósi vagy? (2010.11.15. 22:36) Zelma-torta, a családi klasszikus
  • pomme-pomme: @mdhtr: Ez nem rossz ötlet. De szerintem kicsit mindenképp célszerű megvagdalni előtte, mert nem j... (2010.10.26. 13:11) Folyékony szappan házilag
  • pomme-pomme: @lúdanyó: Köszönjük, igen sok örömünk van benne. :) (2010.09.20. 13:42) Az első születésnap

Címkék

alaplé (2) alma (11) alnatura (2) babaétel (4) babérlevél (2) balzsamecet (3) befőzés (2) befőzőcukor (2) Bíró Lajos (2) bor (9) bűvös szakács (2) cékla (3) chefkoch.de (3) chili & vanília (4) citrom (5) citromhéj (5) családi recept (9) csiperke (2) csirke (12) csokoládé (8) cukkini (12) cukor (10) darált hús (2) desszert (27) desszert sütés nélkül (2) diabetikus (11) dió (11) dm (2) ecet (5) édeskönyv (2) egytálétel (8) élesztő (2) eper (3) eritrit (3) étcsokoládé (2) fahéj (5) fenyőmag (2) feta (3) főétel (16) fokhagyma (18) főzelék (3) gasztroblog (3) gersli (2) gesztenye (3) gomba (9) gyors (4) gyors vacsora (2) gyümölcs (2) gyümölcscukor (9) hagyma (20) hagyományos ételek (5) hal (4) hellókarácsony (3) hidegkonyha (4) hideg leves (2) hús (18) húsleves (3) húsvét (4) jeles napok (12) joghurt (5) juhtúró (3) kakaó (5) kakaópor (3) kapor (6) karácsony (9) karaj (4) karalábé (4) karfiol (3) kávé (2) kecskesajt (2) kedves olvasó! (15) keksz (3) kelkáposzta (3) keményítő (6) kenyér (2) kifli (2) kókusz (2) köménymag (2) körte (6) krumpli (14) lazac (2) lekvár (3) lénárd sándor (2) leveles tészta (2) leves (16) lilahagyma (5) link (2) liszt (24) majonéz (3) majoranna (3) mák (8) mandula (3) margarin (3) mascarpone (2) mazsola (5) meggy (7) meleg mártás (2) méz (2) narancshéj (2) ne a boltból (6) nosalty (5) nyírfacukor (2) off (5) olaj (2) olasz (2) olívaolaj (4) padlizsán (2) paprika (2) paradicsom (17) petrezselyem (6) petrezselyemgyökér (4) pirospaprika (7) póréhagyma (4) puding (3) puliszka (2) répa (7) rizottó (5) rizs (10) rozmaring (6) rum (5) sajt (4) saláta (8) sárgarépa (8) sertés (8) sonka (2) spárga (4) sütemény (27) sütőben (5) sütőpor (12) szalonna (5) szárzeller (5) szegfűszeg (3) szerecsendió (2) szilva (2) szilvalekvár (2) szlovénia (2) szurokfű (2) tárkony (5) tavasz (2) tej (14) tejföl (23) tejszín (13) tészta (8) tojás (27) tök (3) torta (4) túró (3) újhagyma (5) vaj (22) vanília (3) vaníliás cukor (2) vegán (4) vegetáriánus (19) vkf (5) vöröshagyma (3) zabkorpa (2) zeller (5) zöldbab (2) zöldborsó (4) zöldpaprika (5) zöldspárga (2) zsemlemorzsa (2) Címkefelhő

Juhtúróval töltött karaj

2008.04.10. 12:16 pomme-pomme

Nagy feladat elé állított anyukám: mivel elutaztak, nekem kellett csinálni az ebédet, ráadásul olyat, amit a 86 éves nagynénénk is szívesen megeszik. Szerencsére a néni nem válogatós, de azért ne akartam nagyon extravagánskodni. Így végül egy több receptből mixelt  zöldségkrémleves és egy mindmegettés töltött karajrecept lett a befutó. A leves kicsit kalandosra sikerült, így azzal megtöltök majd egy önálló bejegyzést, előbb azonban a juhtúrós karajjal kapcsolatos tapasztalataim következnek.

Az egyik legfontosabb tanulság a juhtúróval kapcsolatos. Egyébként is híve vagyok a piacról, ha lehet, a termelőtől beszerzett alapanyagoknak, de most két tapasztalat megerősített ebben. Egyszer én, most meg anyukám vettünk BRINDZA feliratú készítményt két különböző gyártótól, két különböző boltban, abban a hitben, hogy a dobozban/tubusban jó kis sós-kesenyés juhtúróval szembesülünk. Aztán, hogy stílszerű legyek: A túrót! Mindkettő felerészben tehéntúróval kevert kulimász volt. Így ezek után alapos címkeolvasgatásba fogok kezdeni, rendszeres túróbeszerző körutakat szervezek az északi szomszédokhoz, illetve EZÚTON KERESEK MEGBÍZHATÓ JUHTÚRÓ-BESZERZŐHELYET BUDAPESTEN.

A hús mellé zöldhagymás cukkini készült és pirított krumpli. Az előbbihez csak felkarikáztam a zöldségeket, kis olívaolajon megpirítottam és nyakonöntöttem egy kevés tejszínnel. Kis üdeséget hozott az éppen még meg nem érkezett tavasz helyett.

Juhtúróval töltött karaj
5 szelet karaj
20 dkg juhtúró
egy csokor petrezselyem
egy csokor tárkony (szárítottal is jó, de egészen más lesz az íze)
só, bors
egy löttyintésnyi fehérbor
olívaolaj

A hússzeleteket kissé kiklopfoltam, és megkentem a juhtúróba kevert felaprított zöldekkel. Fogpiszkálóval megtűztem, és megpirítottam a batyuk mindkét oldalát egy kis olajon. Ezután ráöntöttem a bort, valamint egy kis vizet, és hagytam rotyogni. A juhtúró egy része ilyenkor kifolyik, így viszont, ha nem tettünk rá túl sok vizet, kapásból kellemes mártást is kapunk a hús mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: tejszín sertés karaj cukkini tárkony juhtúró újhagyma petrezselyem mindmegette

A bejegyzés trackback címe:

http://pommepomme.blog.hu/api/trackback/id/tr12419632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.