A Waldorf-saláta kapcsán találkoztam egy nekem igen tetsző trükkel, amit majonézes vagy más hasonló sűrű, hideg mártással rendelkező salátáknál használhatunk. Lehetséges, hogy az emberiség nagy része így készíti a salátáit, és csak nekem, újszülöttnek volt ez a vicc új, de én nagyon megörültem neki. Én ugyanis - férjemmel ellentétben - nem nagyon szeretem a majonézt, ezért nem kedvelem, ha egy salátán sok az ilyen öntet. Amíg úgy készítettem a salátákat, hogy egy külön edényben kevertem ki hozzá a mártást, és ezt öntöttem a salátára, addig vagy nem oszlott el kellően a hozzávalókon az öntet, vagy túl sok lett.
Ezen a problémán segít az ebben a videóban feltűnő módszer: A szakács egy nagyobb tál alján keveri össze a mártás hozzávalóit, egy habverővel könnyűre, habosra keveri, majd ebbe teszi a saláta szilárd alkatrészeit, és forgatja össze az egészet. Így egyenletes, vékony réteget képez a majonézes mártás a salátán.
Remélem, másnak is újdonság volt, használjátok örömmel!