Mivel a múltkor egy remek zöldségszállító cég jóvoltából két padlizsán is landolt a hűtőmben, így a kissé macerás rakott padlizsán után valami egyszerűbbet szerettem volna készíteni. Végül megint a Chefkoch.de-hez nyúltam, és az ott talált receptből csináltam egy jóval egyszerűbbet. A tejszínes-gombás padlizsán ezúttal teljes kiőrlésű lisztből készült Spätzlén landolt, és borzasztó képeket sikerült csak csinálnom róla. A mellékelt volt a legjobb...
A bajor, illetve sváb ételekben kevésbé jártasak kedvéért: A Spätzle egy olyasmi tészta, mint a mi nokedlink, csak hosszabbra és keskenyebbre szaggatják, valamint lehet szárítva is kapni. Figyelem: Ez a szósz nagyon gyorsan megvan, de tapasztalataim szerint igazán frissen jó.
Gombás-padlizsános tészta
egy padlizsán (kb. 30 dkg)
egy gombakonzerv
2 dl tejszín
egy kis fej hagyma
egy citrom
olaj
só, bors
A padlizsánt felkockáztam, besóztam. A hagymát felkockáztam, kevés olajon megdinszteltem. Hozzáraktam a lecsöpögtetett gombát és a leöblített padlizsánkockákat. Meglocsoltam a citrom levével, nyakon öntöttem a tejszínnel, sóztam-borsoztam. Egy kicsit rotyogtattam és a Spätzlével tálaltam. (Ha nagyon híg lenne a szósz, akkor egy kevés hideg vízben elkevert keményítővel sűríthető.)