Egyszer régen találtam valahol egy almáskenyér receptet. Sajnos nem írtam fel, hogy hol, így elnézést az eredeti szerzőtől, de nem tudok rá hivatkozni. Kicsit át is dolgoztam a művet, nem került bele méz (miattam) és dió (a Kisasszony miatt), de beleütöttem két tojást (biztos, ami biztos), és vágtam bele étcsokit. A végeredmény olyan jó lett, hogy már nem is volt módom lefényképezni.
Almáskenyér
30 dkg liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg gyümölcscukor
1 evőkanál vaj
2 kávéskanál fahéj
1 evőkanál rum
50 dkg reszelt alma
5 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé
A tészta alapanyagait (a rumig) összekeverem. Ezután beleteszem a reszelt almát, a beáztatott mazsolát és a felkockázott csokoládét. 180 fokon őzgerinc formában 45 percig sütöm.