photo © 2008 Matt Feifarek | more info (via: Wylio)
Bár a narancs-vörösbor páros általában marhához vagy vadhoz társul, az előzmények miatt viszont az újévi ebéd készítésekor a fagyasztó tartalmára hagyatkoztam. Így került a tepsibe egy darab szűzpecsenye. Jól elő tudtam készíteni, és így a narancs és a sertés méltó találkozásánk eredményeként omlós, puha sültet ehettünk.
Narancsos-vörösboros szűzpecsenye
egy szűzpecsenye
egy bionarancs reszelt héja és leve
vörösbor
zsiradék
só, bors
A húst sóztam, borsoztam, és bedörzsöltem a narancshéjjal. A zsiradékon nagy lángon megpirítottam a hús minden oldalát. Ráöntöttem a narancs levét és a vörösbort, majd 200 fokos sütőben fél óra alatt puhára pároltam. (Pontosabban két részletben készítettem: Előző este megpirítottam a húst, ráöntöttem a bort és a narancslevet, majd betettem a hűtőbe. Másnap a húst betettem a még hideg sütőbe, ahol összesen 40 percet tartózkodott.)
A recept nyomtatható változata itt.