photo © 2008 Badr Naseem | more info (via: Wylio)
Mostanában valahogy sokat bogarászok a Nosalty-n. Mikor indult az oldal, egy barátom ajánlotta, mert egy kollégájának felesége a szerkesztője, aki széles egy ismeretségi körben terjesztette a honlap hírét. Mára a receptek száma elérte azt a kritikus mennyiséget, hogy értelmes találatokat lehet találni a legtöbb alapanyagra, ételfajtára.
A hétvégi ebédhez keresgéltem ötletet, amikor szembejött egy érdekes clafoutis-variáció. Az eredeti recept kissé túl furmányosnak tűnt a plusz tojássárgájával, háromféle cukorral, tejjel és tejszínnel stb., így egy kissé egyszerűsítettem rajta, ami szerintem nem rontott a végeredményen. Íme az én változatom:
Piña colada clafoutis
egy doboz darabolt ananászkonzerv
3 tojás
4 ek. gyümölcscukor
egy csipet só
egy kanál vaníliaaroma
4 ek. liszt
2,5 dl tej
6 ek. kókuszreszelék
A tojásokat kikevertem a cukorral és a sóval. Eldolgoztam benne a lisztet. Simára kevertem a tejjel és hozzáadtam a kókuszreszeléket. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kaptam. Egy 20x30 centis tepsibe öntöttem, és beleszórtam az ananászt. 180 fokos sütőben 20 percig sütöttem, majd alufóliával letakarva további 15 percig. Nem lett túl magas sütemény, ennek orvoslásához kisebb tepsibe kell tenni, vagy esetleg belekeverni egy sütőport.
A recept nyomtatható változata itt.