Volt négy szelet karajom, amiből ebédet szerettem volna rittyenteni vasárnap. Ezért olvasgattam az interneten mindenféle receptet, többek között TeaRoomét is a Nosalty-n. Aztán mindent bezártam, és a fejemben maradt információk alapján a következő lett az ebédünk:
Zöldborsós karaj sütőben
4 szelet karaj
20 dkg fagyasztott borsó
1 fej lilahagyma
só, bors, pirospaprika
1 ek. mustár
fél deci olaj
Egy kevés olajjal kikentem egy sütőedényt, a többibe belekevertem a mustárt és a paprikát. A húsokat sóztam, borsoztam, és megkentem a mustáros páccal. Kicsit pihentek így, majd 200 fokos sütőbe tettem letakarva fél órára. Ekkor ráborítottam a borsót és a felkockázott lilahagymát, majd még 15-20 percet sütöttem. Krumplival ettük.
(Mivel sem időm/kedvem nem volt fényképezni, sem a blog.hu új felületével nem sikerült még megbarátkoznom, így ez a poszt kép nélkül marad. De attól a karaj még nagyon finom volt.)