Békés, áldott ünnepeket kívánok minden olvasónak!
Legyen sok olyan elmélyült pillanatotok az ünnepek alatt és a következő évben is, mint a Kisasszonynak volt a karácsonyfa alatt!
És hogy a blog témájához is hű maradjak néhány szó az ünnepi menüről: Ma este borlevest ettünk. A receptet a decemberi Praktikában találtam, annyit módosítottam rajta, hogy kandírozott citrom- és narancshéj helyett aszalt gyümölcsöket csíkoztam bele. Utólagos tanulság, hogy kevesebb keményítő elég lett volna. A receptet itt megtalálható a kommentek végén. A második fogás leveles tésztában sült lazac volt. Az ötlet a Nosalty-ról származik, vimizo receptjén annyit változtattam, hogy a lazacot kockákra vágtam, citrom helyett narancslével locsoltam meg, és a narancs héját is ráreszeltem. A narancsléből pedig a mártásba is került egy kevés. A desszerttel nem voltam ennyire szorgalmas, készen vett beigli, és a maradék leveles tésztában megsütött mazsolás-gesztenyés töltelék került az asztalra.