Vasárnapi ebédre itt voltak anyukámék. Jól előkészíthető, érdekes ebédet szerettem volna. Levesnek karfiolkrémlevest készítettem, amit néhány ötlettel sikerült megbolondítani, a második egy görögös beütésű karaj lett. Nosalty-n olvasgatva találtam egy fetás csirkemell receptet. Az ihletet ez adta, a végeredmény egészen más lett.
Fetás karaj
6 szelet karaj
150 g fetasajt
két marék fekete olívabogyó
egy póréhagyma
két paradicsom
olívaolaj
só, bors
A sós-borsos karajszeletek két oldalát megpirítottam egy kis olajon. A szeleteket kivettem, és kicsit megpároltam a póréhagymakarikákat. Felkockáztam a fetát és a paradicsomot, kicsit megaprítottam az olívabogyót (az maradhat egészben is, ha valaki úgy szereti). Összekevertem a póréhagymával. (Mindezt előző este is meg lehet csinálni.)
Egy nagy tepsit kikentem kevés olajjal, beletettem a hússzeleteket, és ráhalmoztam a fetás keveréket. 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt összesütöttem. Rizibizivel ettük.