Ez a húsvét nem szokványosan alakult, végül hármasban (a kissé még lázas kisebbik gyerekkel) költöttük el az ünnepi reggelit és ebédet. Megsütöttem életem első kalácsát, és megfőztem életem első sonkáját. Hogy mi készült, arról egy linkgyűjtemény, hogy jövőre könnyű legyen előszedni:
Kalács
A recept: http://divany.hu/alapkonyha/2013/06/15/hogyan_sussunk_kalacsot_limara_megmondja/
(Tényleg kicsit kevesebb folyadék kell bele, nem szabad belekeverni az összes tejet az elején.
A fonás (Hat ágból, nagyon szép lett. Rettentő bonyolultnak tűnik, de a videó alapján simán megcsinálható.): http://divany.hu/2014/husvet/2014/04/18/mindenfele_kalacsok_husvetra/
Ebéd
Sonkalében főtt zöldségleves (leveszöldségek és nokedli a sonkalében megfőzve, tejföllel behabarva).
Báránycomb: http://izeselet.hu/receptek/lassan-sult-fuszeres-baranycomb/
Répatorta: http://izeselet.hu/receptek/repatorta/
Ananász helyett reszelt almával, teljes kiőrlésű liszttel. Bele és rá pedig a jól bevált főzött vajas krém került.
A Legkisebbik Szélhámos pedig azt mondta, miután megkóstolta a kalácsot, hogy "ugye holnap reggelire is ehetek ilyen finom fonott kalácsot, amit sütöttél?". Én meg persze pocsolyává olvadtam...