Hevenyészett recept lesz, semmit nem mértem le semmit, de finom lett a végeredmény. Két élénksárga cukkiniből készült Lilakrumpliék jóvoltából. Eredetileg gömbcukkinit szerettem volna, nekik az is szokott lenni, de most sajnos nem. Viszont nagy örömömre már nemcsak a Fehérvári úti piacon lehet velük találkozni, hanem a Fény utcain is.
Kapros töltött cukkini
két cukkini
egy marék kuszkusz
egy kis fej vöröshagyma
25 dkg darált hús
egy zöldpaprika
egy csokor kapor
2 dl tejszín
reszelt parmezán
só, bors
tk. liszt
olívaolaj
A kuszkuszt megsóztam, kevés olajat öntöttem rá, felöntöttem annyi forró vízzel, hogy kb. egy centire ellepje, és letakartam. A két cukkinit kettévágtam, a belsejét kikapartam (ez apróra vágva szintén hozzáadható a húsos raguhoz, ebben most elég sok mag volt, így nem töltöttem vele az időt). Ezután egy dobozba tettem, és ezt is leöntöttem forró vízzel, hogy kicsit puhuljon.
A hagymát és a paprikát kis kockára vágtam. Elkezdtem őket dinsztelni, majd hozzáadtam a darált húst. Sóztam, borsoztam, és kevés vizet aláöntve puhára pároltam. Felöntöttem a tejszínnel, hozzáadtam egy kiskanál lisztet, az apróra vágott kaprot és egy kevés parmezánt.
A cukkiniket egy tálba tettem, megtöltöttem kuszkusszal, arra tettem a húsos ragut, és megszórtam sajttal. 200 fokos sütőben 15-20 percet sütöttem.