Bár most éppen ömlik az eső, a nyáron sok napfényes napot töltöttem a munkahelyen. Egy kollégákkal közös ebéd után vetődött fel, hogy egy jó limonádéval talán jobban elviselhető a "Miért az irodában ülünk, és nem a Balaton-parton?"-kérdés is.
Néhány adag elkészítése után kialakult az elkészítési rutin is:
1. Alulra kerül pár kanál eritrit és néhány ág levendula (mentásat is érdemes lenne kipróbálni, esetleg rozmaringosat), erre egy kis adag forró víz, hogy az eritrit fel-, a levendula ízei pedig kioldódjanak.
2. Rá kockára vágott és/vagy szétnyomott gyümölcsök valamilyen kombinációban. Mindig van benne citrom (csavarva és vágva), emellé lehet barack, ribizli, málna, narancs, zöldcitrom.
3. Egy tartónyi jégkocka.
4. Szénsavas vagy sima víz.
Jól össze kell keverni, és ha hideg volt a víz, akkor már iható is.