A legutóbbi VKF során szót ejtettem a családunkban nagy népszerűségnek örvendő krumplilevesekről. A forduló összefoglalójából kiderült, hogy magamon kívül Cserkének is sikerült kedvet csinálnom a többi krumplileveshez is. Ezen felbuzdulva egy héttel később anyukámtól beszereztem a majorannás-virslis krumplileves receptjét és a hozzá tartozó fortélyokat is. A folyamat eredménye egy nagyon jó ebéd lett, de a hétköznapjaim a VKF óta sem változtak sokat, úgyhogy a dokumentálására csak most kerülhet sor:
Virslis krumplileves
30-40 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 szál zellerzöld
1 cs. petrezselyem
1 ek. zsiradék
2 kávéskanál liszt
pirospaprika
őrölt bors
só
majoranna
1 pohár tejföl
1-2 pár virsli
zöldpaprika
paradicsom
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.A petrezselyem zöldjét és a vöröshagymát egészen finomra vágjuk. Hagymás-paprikás-petrezselymes rántást készítünk, és felengedjük egy-másfél liter vízzel. Beletesszük a kockára vágott krumplit, 1 szál zellert, a fűszereket. Óvatosan felforraljuk (könnyen kifut!), hozzáadjuk a karikára vágott virslit és addig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz. Belekeverjük a tejfölt, és azzal együtt még egyszer jól kiforraljuk.