Miután elkészültek a levendulás sárgabaracklekvárok, a legutóbbi Magyar Konyha címlapján is szembejött ez az ízkombináció, bár ott is édességként. Néhány hete spájztakarítás közben rábukkantam egy csomag kis nyársra. A kettő házasításából lett a vasárnapi ebédünk.
Levendulás-barackos csirkenyárs
egy csirkemell
egy marék levendulavirág (inkább friss, de ha szárított van, az is jó)
4-5 sárgabarack
olaj
só, bors
A csirkemellet kockákra vágtam, sóztam, borsoztam, megforgattam olajban. A barackokat mérettől függően feleztem-negyedeltem. A nyársra felhúztam sorban a barackokat meg a csirkekockákat. Dobozba tettem, és megszórtam levendulával. Egy éjszakát így pácolódott (de erre nincs szükség, frissen is készíthető). Másnap sütőpapírra tettem a nyársakat, és kb. fél órát sütöttem. (Nálunk került még két kis fej hagyma is a nyársra, de az csak a Hagymaevő Férj kedvéért, a levendulás-barackos ízhez nem adott hozzá semmi pluszt, sőt...)