Idén az őszi borkóstolónkon kétszer három bor szerepelt, három rajnai rizling és három pinot noir. Ehhez igazítottam az ételeket is. Jók is lettek, van amelyik Szenteste újra szerepelni fog az asztalon.
Előétel: Körte, gorgonzola, dió
A körtét kicsit megpároltam, mellé pirított dió és gorgonzola került, tetejére egy kicsi balzsamecet.
Leves: Alma, fehérrépa, zöldcitrom
Mautner Zsófi fehérrépa & alma krémlevesét vettem alapul, kicsit másképp ízesítve. A tetejére pirított sonkakocka került.
Hal: Harcsa, répa, rizling
Ennél a vacsoránál nagyban támaszkodtam Mautner Zsófi receptjeire, ez is onnan volt. Maga a hal elég finom volt, nem is sokat fűszereztem, csak egy kis rajnai rizlinggel locsoltam meg, ha már ez volt a téma.
Hús: Marhapofa, padlizsán, gránátalma
A kiindulópont ez a recept volt. Bár a hentessel volt némi nézeteltérésem a hús kapcsán, a végeredmény omlós lett, csak tálalni nem lehetett szépen.
Desszert: Csokoládé, málna
A desszert házi étcsokikrém lett málnával rétegezve.
Sajt: Sajt, szőlő, dió
A vacsorát sajttal zártuk, az már nem volt annyira fotogén. (Vagy én fáradtam el a végére?)