Mivel a nyár vége többek között a nyári kerti holmik leárazását is elhozta néhány barkácsáruházban, így egy kicserélendő zuhanyfej ürügyén két hete vettünk egy faszenes grillsütőt. A társasház udvarán elvileg lehet grillezni, ha kellően zárt a tűztér. A mi ketyerénk ennek megfelelt, aznap délelőtt ki is néztük a megfelelő helyet, ahol talán éhes és/vagy dühödt szomszédok sem törnek ránk, mert kellően messze van az épületektől. Estére azonban megérkezett a szél. Méghozzá nem is akármilyen. A legtöbb kérdésben óvatos duhajok vagyunk, így most sem akartunk semmi zűrt abból, hogy tüzet gyújtunk a szélviharban.
A grillezőt végül mégis hasznosítottuk. A bepácolt hússal az erkélyre szorultunk ki, és elővettük a rég nem használt Hot Panünket, hogy abban megsütjük a nyársra húzott falatokat. Az erkély azonban kicsi, a rajta lévő asztal még kisebb. A tányérok és a Hot Pan együtt már nem fért volna el. Így kinyitottam a használatlan grillt, aminek a rácsára pont rá tudtam tenni a Hot Pant:
Így elfértünk, és jót vacsoráztunk. Receptet nem is írok, annyira egyszerű volt: A csirkemelldarabokat citromlé, olívaolaj és bors keverékében pácoltam néhány órát (sózni állítólag utólag kell, hogy ne vonja ki a nedvességet a húsból), és cukkinikarikákkal és lilahagymacikkekkel váltogatva nyársra húztam. Megsütöttük, salátával, kenyérrel ettük.