Az elmúlt időszakban két muffin is született a konyhámban. Az egyik egy bloggal arrébb található, mert szappanból készült, a másikat viszont a nővéremék konyhaszekrényének ajtaján lefényképezett Schokomuffin recept alapján sütöttem. Az ott megadott cukormennyiséget radikálisan lecsökkentettem, és (most) gyümölcscukrot használtam, de mind ízre, mind állagra megfelelőnek tűnt. A tejszín helyett pedig tejfölt használtam, mert az volt itthon. Az egyik bájos, karcsú vendégünk kettőt is megevett belőle, pedig nem voltak kicsik, úgyhogy a külső tesztelésen is átment ez a változat. A fél adagból nekem 10 nagy muffin jött ki, készült piros pöttyös "lányosz" és zöld, focis, "fiúsz" papírban is néhány.
Csokimuffin cseresznyével
125 g vaj
2 tojás
50 g cukor
75 g tejszín / tejföl / joghurt
vaníliakivonat
100 g jó minőségű csokoládé-bevonó
15 g keserű kakaópor
135 g liszt (nálam felesben teljes kiőrlésű és finomliszt)
fél csomag sütőpor
30 dkg cseresznye (magozva vagy befőtt)
A vajat és a csokit összeolvasztottam. Külön összekevertem a száraz és a nedves hozzávalókat, majd az egész masszát. A muffinpapírokba 1-1 evőkanál masszát tettem, ráültettem 2-3 szem cseresznyét, és beborítottam egy újabb evőkanál masszával. A végén a tetejébe is nyomtam egy cseresznyét, hogy kilátsszon.
180 fokon 25 percig sütöttem.