Eljött a tavasz és eljött a spárga. Szerintem spárgából a zöld a legjobb vajon, serpenyőben sütve. Nincs benne semmi bonyodalom. Dragomán György is megírta, azt csak annyival tudom kiegészíteni, hogy én vajat használok kizárólag, olívaolaj nélkül, és ha köretnek használom a spárgát, akkor nem teszek rá balzsamecetet. (Szoktam salátát is készíteni belőle, arra viszont igen.)
A mostani spárga különlegessége volt, hogy életemben először szedtem össze a bátorságomat, hogy hollandi mártást készítsek hozzá, amiről kiderült, hogy nem is egy nagy ördöngősség. A Nosalty-n talált receptet vettem alapul: http://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-hollandi-martas
10 dkg vajat egy tálban megolvasztottam. Négy tojás sárgáját egy tálkában habosra kevertem egy kanál vízzel, aztán gőz felett kevergettem 4-5 percet, míg kissé besűrűsödött. Levettem a gőzről, és egy habverővel lassan beledolgoztam a vajat. Sóval, borssal, citromlével ízesítettem. A spárga és a mártás mellé főtt újkrumpli és sonka került.