Ez egy rövid bejegyzés lesz az egyik kedvenc ételemről, ami nálunk csak húsvétkor van. (Lehetne persze máskor is, ha az ember főzne sonkát, vagy egy nagyobb fagyasztó boldog tulajdonosaként lefagyasztaná a sonkalevet.) Anyukám ilyenkor ugyanis a sonka főzőlevéből szokott krumplilevest csinálni, ami kicsit füstös, kicsit savanykás és nagyon finom.
Füstös krumplileves
egy liter sonkalé
krumpli (pontosan nem tudom mennyi, talán fejenként egy közepes)
egy pohár tejföl
1 nagy evőkanál liszt
1 babérlevél
A krumplit meghámozom, felkockázom, és a sonkalében felteszem főni a babérlevél társaságában. Sózni nem kell a levest, mert a sonkalé már így is elég sós. Amikor a krumpli megpuhult, akkor a tejfölben némi vízzel alaposan elkevert liszttel behabarom.
Ugyanennek az ételnek egy rokona a sonkaléből készült bableves, amivel azonban még nem volt szerencsém találkozni. Ha valaki tudja, hogy pontosan hogy készül (Lehet, hogy ugyanígy?), kérem, ossza meg velem!
Húsvéti kalandok II. - füstös krumplileves
2008.03.27. 16:07 pomme-pomme
4 komment
Címkék: leves húsvét krumpli sonka tejföl babérlevél jeles napok családi recept hagyományos ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.