Zöldségkrémleves
2008.04.14. 14:45 pomme-pomme
Zöldségkrémleves
(ez egy nagy fazéknyi leves, legalább nyolcfős adag)
3 sárgarépa
négy közepes krumpli
egy petrezselyemgyökér
egy kis karalábé
egy fél zeller
só, bors
A zöldségeket megpucoltam és nagyjából egyforma darabra vágtam (Kivéve a petrezselyemgyökeret, mert az kissé fás volt, ezért nem akartam leturmixolni, csak félbevágva belefőztem a levesbé, aztán kidobtam.), és kevés só és bors társaságában feltettem főni. Forrás után kisebb lángon főztem tovább, amíg minden meg nem puhult. Célszerű annyi vízben főzni, ami pont ellepi a zöldséget, és turmixolás után hígítani, ha kell. Amikor minden megpuhult, összeturmixoltam, és tettem bele egy-egy nagy evőkanál tejszínt és tejfölt, majd összerottyantottam a levest.
Levesbetétként használhatunk levesgyöngyöt (Ezt lehet készen is kapni, töredelmesen bevallom, én még csak ilyet használtam, de most a recept láttán felbuzdultam, lehet, hogy készítek.), tésztát, rizst vagy a zöldségdarabok egy részét, amit nem turmixolunk össze.
Szólj hozzá!
Címkék: leves krumpli tejszín tejföl zeller krémleves sárgarépa karalábé petrezselyemgyökér
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.