A kép innen származik.
A héten egyik unokatestvérem látogatása alkalmából úgy gondoltam, hogy süti formájában élem fel azt a szilvát, ami a hűtőben lapult. Anyukámnak van egy remek kelttésztás-szilvás receptje, de nekem nem volt kedvem/kapacitásom a kelttésztával molyolni, így egy egyszerű joghurtos kevert tészta került a szilvák alá. Jó kis szüttyös sütemény lett belőle.
Gyors szilvás
2 tojás
1 kis pohár joghurt (a továbbiakban ezzel a pohárral mértem)
1/2 pohár olaj
1/2 pohár (gyümölcs)cukor
1 pohár finomliszt
1 pohár Graham-liszt
1 csomag sütőpor
1 ek. citromlé
sok (legalább 1 kg) szilva
fahéj
A tojások fehérjét habbá vertem, de azt hiszem, legközelebb ezt a lépést megspórolom, és egyben verem fel a tojásokat. Összekevertem a többi hozzávalót, beleforgattam a tojáshabot. A fél szilvákkal sűrűn teleraktam a tetejét, és megszórtam fahéjjal. 180 fokos sütőben bő félórát sült. Utána pedig gyorsan elfogyott.