A blog a következőkben idegen tollakkal fog ékeskedni. Szerencsére én időközben hazakerültem, de a Baba és ennek folyományaként a pocakom is jelentőset nőtt, úgyhogy továbbra is csak visszafogottan tiblábolok a konyhában. Így viszont az eddig e téren erősen elnyomott Férj végre kibontakoztathatta ambícióit, és a hétvégére remek lecsót csinált. Szerinte ugyan még nem olyan, mint az apukájáé, de én azért derekas adagot beburkoltam belőle.
Miután a Malackarajon egy remek összefoglaló jelent meg a lecsókészítési metódusokról, arányokról és a szükséges varázsigékről, ennek tárgyalásába én nem is mennék bele, álljon itt szimplán a mi családi verziónk.
Lecsó
fél kiló zöldpaprika
a zöldpaprikánál kicsivel több paradicsom
2 hagyma
pirospaprika
zsiradék
kiegészítésként füstölt hús és (barna)rizs
A zöldségeket megpucolta, felkockázta. A hagymát megdinsztelte, majd hozzáadta a pirospaprikát. Ezután került bele zöldpaprika. Amikor ez félig megpuhult, hozzáadta a paradicsomot is. Mivel a hűtőben lapult egy kis füstölt hús, így ezzel gazdagította a lecsót, és nem tett bele sót, így is elég ízes lett.
Én a lecsót legjobban tojás nélkül, rizzsel szeretem, most is így fogyott el az egész adag.