Múlt vasárnap korábbi Stahl magazinokból szemezgettem, onnan vettem a receptet a spárgaleves utáni csirkéhez és desszerthez. Az újságban a csirkét a 90 napos diéta fehérjenapjához rendelték, de engem nem ez ragadott meg benne, hanem a finomnak tűnő zöldséges-boros-tejes mártás (ami persze nem látszik a képen :). Csak keveset módosítottam a recepten, rozmaring helyett majorannát használtam, és nem bőrösen sütöttem a csirkét, hanem filét vásároltam hozzá. A zöldségeket pedig nem gyalultam olyan apróra, mint a leírásban szerepelt, hiszen úgyis elég hosszú ideig főnek, és a végén össze kell turmixolni az egészet.
Tejben főtt majorannás csirke
2 csirkemellfilé
1 fej hagyma
1 sárgarépa
2 szál szárzeller vagy egy új zeller szárai
2 gerezd fokhagyma
majoranna
1 dl fehér bor
5 dl tej
só, bors
olaj
A zöldségeket megtisztítottam, felkarikáztam. Egy serpenyőben megpirítottam a csirkemelleket, majd félretettem. Ezután megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a répát és a zellert. Sóval, borssal ízesítettem, és néhány percig pároltam. Beletettem a fokhagymát és a majorannát. Ráöntöttem a bort, majd a tejet. Visszatettem a csirkét az edénybe. Felforraltam, majd kis lángon körülbelül fél órát főtt. A csirkét kiemeltem az edényből, a többi hozzávalót pedig sűrű szósszá turmixoltam. Rösztivel ettük.