Ma egy a tócsni-Reibekuchen-családba tartozó ebédet csináltam. A szép cukoreredmények megtartása érdekében nem krumpliból, hanem mindenféle egyéb zöldségből, az egyszerűség kedvéért pedig nem serpenyőben, hanem a sütőben készítettem el. Fetás-petrezselymes macót ettem mellé.
Zöldséglepények fetás öntettel
egy csomag leveszöldség (nekem volt: három sárgarépa, két fehérrépa, egy-egy cikk karalábé, zeller és kelkáposzta és egy fél vöröshagyma)
3 tojás
kevés olaj
200 g feta(szerű) sajt (ebből talán elég kevesebb is, így elég tömény lett)
egy pohár (175 g) tejföl/joghurt/kefír
egy csokor petrezselyem
A zöldségeket mind áteresztettem a konyhagépem julienne-szeletelőjén (ennek hiányában durvára kell reszelni), összekevertem a tojásokkal, sóztam, borsoztam. Sütőpapírra kis kupacokat halmoztam belőle. 200 fokon sütöttem kb. öt percig, aztán megkentem egy kevés olívaolajjal, majd további 20 percig sütöttem 180 fokon.
A mártáshoz villával összetörtem a sajtot, belekevertem a tejfölt és a felaprított petrezselymet.