Mivel már a család legkisebb tagja is egyre változatosabb dolgokat eszik, megint erősebb lett az érdeklődésem a babaételek iránt. Fő forrásom továbbra is W. Ungváry Renáta: A Kismama babakonyhája című könyve, de most a második (ráadásul igen jóevő) gyereknél már én is bátrabban kísérletezem. Az egyik legjobb ötlet, amit az esetek többségében alkalmazni is szoktam, hogy a zöldségeket nem főzöm, hanem sütöm. Kb. fél óra alatt sütőzacskóban vagy alufóliában hihetetlenül finomra és édesre sülnek a zöldségek. És ha például céklát is sütök (aminek most úgyis szezonja van, és a gyerekeimnél is bevált), akkor abból lehet félretenni egy jó salátához.
Most viszont nem sütöttem, hanem főztem, viszont így is jó kombiétel lett belőle. Ugyanis csirkehúsból és -májból, valamint répából és fehérrépából készítettem egy "levest". A répákat és a húsok nagy részét külön-külön leturmixoltam és lefagyasztottam babaételnek. (Jégkockatartóban vagy más szilikonformában szoktam fagyasztani, aztán ha megdermedtek, fagyasztózacskóba átrakni. Szilikonformából a szappankészítés miatt elég jelentős készletem van, így lett a múltkor répamaci cukkinivirágokkal. A húsmaszat most elég sűrű lett, így abból csak kis gombócokat tettem egy tálcára két kiskanállal.) A májak egy részét kicsit továbbfűszereztem, és megettem ebédre. A levet pedig szintén lefagyasztottam, jó lesz alaplének rizottóhoz, mártásokhoz. Természetesen más zöldségekkel is lehet kombinálni a receptet, volt már cukkinis és hús nélküli változatom is.