Pár hete barátok jártak nálunk, bort kóstolni. Csupa egyházi kötődésű bor került terítékre, egy kivételével mind fehér. Bár nem volt igazi borvacsora (minden borhoz egy fogás, kot-kot-kot-kot-kotkodács...), feljegyzem ide a menüt, hogy máskor is elő lehessen húzni egy-egy ételt belőle:
Üdvözlőfalat: camembert-szőlő-dió (a Kisasszony lelkesen segített, ő szúrogatta fel fogpiszkálóra a falatkákat, és rendezte el a tányéron)
Előétel: pisztrángkrém sajtos-diós keksszel (A kekszet anyukám csinálta, majd azt is fel kell jegyezni. A pisztrángkrémhez egy füstölt pisztrángot késes aprítóban összekutyultam natúr sajtkrémmel, kis vajjal, egy egész kevés hagymával és citromlével.)
Leves: Sajtkrémleves
Főétel: Mustáros csirkemell cukkinis gerslirizottóval. (Sütőzsákban egyben megsütöttem a csirkemellet, és mustáros-tejszínes mártást készítettem hozzá Kalla Kálmán paprikás csirkéje alapján.)
Végül: Tokaji borkrém (Cserke borkrémes tortája alapján), sajtok.